باسمه تعالی

آشنایی با دیوان داوری مرکز وکلا

به منظور حل و فصل اختلافات از طریق داوری و میانجیگری، ضرورت همکاری همگانی در کاهش دعاوی و پرونده‌های قضایی،لزوم بهره‌گیری از ظرفیت وکلا و کارشناسان رسمی ، گسترش فعالیت‌های نظام مند و ساختاری و نظارت حداکثری در این حوزه  "شورای عالی داوری"  و "دیوان داوری" مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تشکیل گردیده است.

قواعد دیوان داوری

آئین نامه دیوان داوری

لیست داوران دیوان داوری مرکز 

نمایندگان استانی

لیست داوران مدعو

دریافت فایل توضیحات شرایط آزمون های دیوان داوری

دریافت فایل راهنمای شرکت در آزمون آنلاین دیوان داوری 

1-شورای عالی داوری مرکز:

شورای عالی داوری مرکز متشکل از 7 الی 9 عضو از بین حقوقدانان متخصص در امر داوری که با حکم رئیس مرکز برای مدت سه سال به این سمت منصوب می گردند. عضویت در شورا افتخاری بوده و انتخاب مجدد اعضاء برای دوره‌های بعدی، بلامانع است. رئیس شورا از میان اعضای شورا توسط رئیس مرکز انتخاب و مسئولیت اداره امور جلسه شورا را برعهده داشته و نماینده قانونی شورا در برابر مجمع مراجع داخلی و خارجی است.

وظایف شورای عالی داوری

1_  سیاست گذاری و تعیین خط مشی های کلی امر داوری های سازمانی و موردی

2_ تمهیدات لازم برای توسعه روش های جایگزین حل و فصل اختلافات خارج از دادگاه

3_ نظارت بر عملکرد دیوان داوری که بعنوان رکن اجرایی نهاد داوری مرکز

4_ تصویب مقررات و قواعد و قوانین لازم و تعرفه های داوری با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور

5_ رسیدگی به شکایات از نحوه عملکرد داوران

 *جلسات شورا، هر یک ماه یکبار تشکیل می گردد .

2- دیوان داوری مرکز:

دیوان داوری مرکز به منظور مدیریت و ساماندهی امور داوری در چارچوب دستورالعمل ها و ضوابط ابلاغی، تشکیل گردیده است. رئیس دیوان از میان حقوقدانان برجسته و واجد صلاحیت توسط رئیس مرکز برای مدت سه سال انتخاب می شود که عهده‌دار اداره امور دیوان و نماینده قانونی مرکز در کلیه ادارات، سازمان‌ها و مراجعه داخلی و خارجی بوده و سمت دبیری شورای عالی داوری را نیز بر عهده دارد.

بدین منظور در جهت بسط و گسترش فعالیت ها لازم در امر داوری دیوان از میان افراد واجد شرایط و با تجربه کافی در زمینه داوری داخلی یا بین المللی منوط به داشتن سوابق کافی در حوزه داوری یا گذراندن دوره های آموزشی و آزمون های مربوطه و احراز صلاحیت های عمومی مطابق شیوه نامه ای که از سوی شورا تدوین گردیده است؛ داوران خود را گزینش نموده و مبتنی بر صلاحیت های تخصصی و عملکردی آن ها در کمیته های کاملا تخصصی قرار داده و توسط سامانه ارجاع الکترونیک با نظارت کامل، امور داوری را به آن ها ارجاع میدهد. داوران دیوان موظف اند طبق قواعد و مقررات داخلی سازمان داوری، در موضوع مدنظر داوری نموده و پس از صدور رای، آرای صادره توسط کمیته نظارت بر آرا دیوان مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس به طرفین ابلاغ میگردد و با این شیوه آرا صادره توسط داوران پس از تایید توسط دیوان ابلاغ میشود.

بمنظور بسط و گسترش فرهنگ داوری در کشور، دیوان داوری مرکز در کلیه مراکز استانی اقدام به تاسیس دفاتر استانی تاسیس نموده که زیر نظر این مرکز و در هماهنگی کامل و مطابق با برنامه و مقررات ابلاغی از سوی دیوان و شورای داوری فعالیت های لازم را انجام میدهند.

وظایف دیوان داوری مرکز

1_برگزاری دوره های آموزشی و کاربردی در جهت ارتقاء سطح علمی اعضاء در حوزه داوری

2_انتشار نشریات و کتب تخصصی و گزیده آرای داوری و امور پژوهشی

3_اقدامات ترویجی_آموزشی در جهت فرهنگ سازی و آشنایی عموم مردم با نهاد داوری

4_تمهیدات لازم در جهت حل و فصل اختلافات داخلی یا بین المللی ارجاعی به مرکز برای داوری

5_تعیین و انتخاب داور، تبادل لوایح، ابلاغ اوراق و آرای داوری و ... بر طبق ضوابط و قواعد

6_ارتباط با سازمان های دولتی و غیر دولتی،برگزاری سمینار و کارگاه های آموزشی،انتشار نشریات و کتب تخصصی و نیز همکاری و مشارکت با قوه قضاییه جهت تشویق نهاد اداری

7_تعیین هزینه های داوری و کارشناسی و دریافت و پرداخت هزینه های مربوط مطابق با دستورالعمل مصوب شورا

8_تهیه ی شیوه نامه های مربوط به اجرای وظایف و مأموریت های دیوان و آیین نامه های لازم در اداره امور دیوان داوری جهت تصویب در شورا

9_مساعدت در حل و فصل اختلافات از طرفی غیر از داوری،از قبیل میانجی گری،کارشناسی و سازش از طریق ADR

 

شرایط و ضوابط درخواست داور از مرکز

درحال تکمیل...

 

 

 

ساختار دیوان داوری مرکز

به منظور درک بهتر از موقعیت و سطوح اجرای فرایندهای مرکز، لازم است ابتدا مختصری با ساختار سازمانی دیوان داوری آشنایی حاصل شود. ساختار سازمانی عبارت است از مجموعه راه‌ها و روش‌هایی که سازمان، نیروی کار خود را به وظایف مختلفی تقسیم کرده و سپس میان آنها هماهنگی ایجاد مینماید. به این معنا که سازمان با توجه به اهداف و ماموریت‌های خود، انجام چه وظایفی را در دستور کار خود قرار داده و اجرای آن را به چه کسانی سپرده و توزیع اختیارات و مسئولیت‌ها در سازمان چگونه است. ساختار سازمانی خود را در مجموعه ای از خطوط و اشکال تحت عنوان «نمودار سازمانی» نشان میدهد.

در بالاترین جایگاه ساختار سازمانی، شورای عالی داوری با وظیفه سیاست گذاری و وحدت رویه در حوزه های مرتبط با داوری قرار دارد. در ادامه رئیس دیوان داوری قرار دارد که عهده دار سازماندهی امور اجرایی دیوان است. دیوان در جهت انجام امور اجرایی خود دارای کمیته ها و کارگروه های ویژه ای است که هرکدام مستقلا امور محوله را انجام میدهد؛

1_کارگروه مطالعات و تدوین محتوا: نگارش، تالیف، تحقیق، پژوهش در حوزه های مختلف داوری

2_کارگروه ویژه مدیریت پرونده، فرآیند داوری و نظارت بر آراء: مدیریت کلیه امور پرونده از ثبت تا ابلاغ رای داوری

3_کارگروه روابط عمومی و ارتقاء برند: معرفی دیوان و خدمات آن به سازمان ها، ارگان ها و نهادهای دیگر

4_کارگروه ویژه امور استان ها بعنوان نمایندگان دیوان در سطح استان: بررسی خلاها و نیازمندی های استانی، ایده ها و طرح های لازم در جهت ارتقاء فرهنگ داوری

همچنین دیوان در جهت ترویج صلح و سازش و حل و فصل دعاوی، با استفاده از روش های ADR اقدام به تشکیل کمیته های صلح و سازش در مراکز استانی وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه نموده که تمام دعاوی قبل از ارجاع به دادسرا ابتدا در این کمیته ها بررسی و در امر سازش بین طرفین با قواعد عدل و انصاف تلاش میشود که حاصل این کار بسیار رضایت بخش بوده است.

 

خدمات دیوان داوری مرکز

اقدامات آموزشی دیوان داوری

دیوان داوری مرکز در راستای نیل به اهداف خود و با توجه به اینکه داوران، اصلی‌ترین رکن اجرایی این دیوان می باشند و در جهت استفاده از مجرب ترین و متخصص ترین افراد علاوه بر بهره مندی از اساتید صاحب نام و متخصص در این حوزه در لیست داوران خود، با برگزاری دوره های آموزشی علاوه بر ارتقا سطح علمی و ایجاد زمینه های فرهنگی و آموزشی برای علاقمندان به داوری از افرادی که در دوره های آموزشی دیوان داوری شرکت می کنند به شرط شرکت در تمام دوره های (مقدماتی و پیشرفته) و پذیرش در آزمون کتبی و عملی و گزینش مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در لیست داوران مرکز قرار خواهند گرفت.

 دوره های آموزشی

دوره های آموزشی دیوان داوری مرکز در دو مقطع مقدماتی و پیشرفته تشکیل می‌گردد. مقطع مقدماتی و پیشرفته هرکدام در ۴ سطح و به صورت تخصصی می باشد که عبارتند از:

الف- دوره مقدماتی (داوری داخلی)

سطح یک: داوری داخلی 1

سطح دو: داوری داخلی 2

سطح سه: داوری داخلی3 که هر سطح  شامل حدود 6 ساعت آموزش در حوزه داوری داخلی می باشد.

سطح چهارم: داوری مقدماتی  فی الواقع در خصوص چهره های خاص داوری داخلی می باشد که شامل:

1- داوری بورس

2- داوری خانواده 

3-داوری قراردادهای دولتی و ... می باشد .

ب-دوره پیشرفته (داوری بین المللی)

سطح یک: داوری بین الملل و تطبیقی 1

سطح دو: داوری بین الملل وتطبیقی 2 

سطح سه: داوری بین الملل وتطبیقی3 

(هر سطح شامل حدود 6 ساعت آموزش داوری بین المللی می باشد)

در سطح 4 دوره پیشرفته علاقمندان به انتخاب و علاقمندی خود از میان دوره های ارایه شده تخصصی مبحث مورد نظر خود را انتخاب میکنند و آموزش های لازم را دریافت میکنند

1-داوری های نفت و گاز و انرژي  (4-6ساعت)

2-داوری های سرمایه گذاری بین المللی و پیمانکاری(4-6ساعت)

3-داوري هاي دريايي (4-6 ساعت)

4-داوري هاي  بیمه و بانكي ،ورزشي،هنري ،مالكيت فكري،الكترونيك و...نیز ارایه میگردد.

 

 

لیست داوران مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه

 

ارتباط با دیوان داوری مرکز

اخبار و اطلاعیه های دیوان داوری مرکز

در حال تکمیل.........